Ai grijă

Ai grijă pe cine lași să-ți intre în viață, cui îi faci mărturisiri, pe cine lași să-ți cunoască micile gânduri ghidușe, cui îi permiți să-ți cuprindă sufletul. Ai grijă al cui zâmbet te va trezi dimineața, cine te va ține de mână, pe cine lași să te ajute, cine ți se va alătura în drumeții.

Ca să personalizăm vorba asta mare, „Ai grijă pe cine-ți dorești, că s-ar putea s-o greșești”.

Cum mai ziceam în unul dintre articolele anterioare: ar trebui să fim mai precauți. Nu prevăzători, pentru că nu „clarvedem” nimic, nici măcar cea mai puternică presimțire. Nu să acționăm cu mare băgare de seamă, nu să luăm toate măsurile de prevedere pentru evitarea vreunui pretins pericol și nici excesiv de suspicioși nu ne ajută să fim. Precauți, adică selectivi. Adică raportul ăla dintre tu și eu, dintre ce vrei și ce vreau. Și dacă se potrivește, ești liber să o iei razna, să profiți, să fii nebun.

15895061_1388653531181533_4208517267922212260_n

 Ai grijă de prețiosul tău instinct și nu-l neglija, pentru că tocmai momentele cele mai fericite sunt cele mai periculoase și tulburi. Ne înconjoară o totală neîncredere în oameni. O testare continuă. Tânjim după siguranță și după echilibru. După ,,nu vreau să sufăr” și ,,nu vreau să pierd”. Pentru că de la generație la generație principiile omenirii se schimbă, inovația ajută sau nu. Suntem în era tehnologiei, care deși ne informează excesiv, ne oferă false impresii că ne apropie, că ne unește, când, de fapt, efectul ei e de a ne învrăjbi, îndepărta și înrăi. Senzația că suntem puternici, că stăpânim, că dominăm ne orbește. Iar relațiile interumane se deteriorează pe zi ce trece.

Ai grijă de prietenii, de sentimente. Ai grijă de cuvinte, de secrete.

Suntem curioși și vrem să cercetăm, să experimentăm. Viața nu trebuie trăită numai ca o rutină, deși e inevitabil să nu te izbești și de momentele astea, însă trebuie să fii curios ca să descoperi. Cunoaște oameni, crează-ți amintiri și experiențe. Joacă-te cu ele. Fă-le în așa fel încât să le rememorezi neîncetat și să zâmbești cu sufletul. Adună lângă tine oamenii potriviți care nu te suspectează, nu te denigrează. Adună lângă tine pe cei care îți sporesc încrederea, dorința de orice, starea de bine și sufletul.

Ai grijă de tine.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s