Neputinţa, bat-o vina

Nu există ceva mai frustrant decât neputinţa. Te macină şi-ţi cuprinde tot corpul. Am trăit asta azi. Nu o mai simţisem de vreo 9 ani. Nu-mi era dor deloc. Dar, cum în tot răul care ţi se-ntâmplă şi care te pune la încercare există mereu o parte bună, în momentele astea simţi cu adevărat cine şi cât de mult valorează pentru tine.

56474ba471fbf15495db23469fd99583

Mi-a fost frică şi teamă şi s-a lăsat cu ,,dacă”-ul ăla care o să ne omoare pe toţi la un moment dat dacă nu-i dăm uitare. E păcătos tare. Când stai şi aştepţi un verdict, acesta nedepinzând de tine, când realizezi că nu poţi face efectiv nimic ca să ajuţi, să alini sau să se termine mai repede şi cu bine, asta-i o parte din iad. Aşteptarea arde şi doare ca unghia smulsă din carne. Atât de aspru. Aşteptarea e lungă, secunda se transformă în secol, iar tu nu-ţi mai simţi stomacul de atâta frică. Dar rezişti vitejeşte. Din cel mai repezit om devii cel mai răbdător şi cuminte cu putinţă. Pentru că n-ai încotro. Şi o faci pentru cineva pentru care simţi că s-ar zgudui pământul tot dacă i s-ar întâmpla ceva.

Ai emoţii, dar nu-s de bucurie şi nici de îndrăgosteală. Sunt de frică. Din frica asta tu trebuie să strângi putere şi să-i faci pe ceilalţi să creadă cu adevărat că totul va fi bine. Da, cel mai greu de suportat sentiment este cel de neputinţă.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s